Wat ik allemaal doe met verfblikken

Nu we zo veel mogelijk thuis blijven, ben ik aan het knutselen geslagen. Een leuke bezigheid en een prima manier om oude spullen nieuw leven in te blazen. Zo heb ik ontdekt dat de mogelijkheden van verfblikken eindeloos zijn. Van vaasjes, bloempotten en pennenbakken tot een duurzame cadeauverpakking. Een spoedcursus Creatief met Blik!

Geef verfblikken een tweede leven

Blik is duurzaam. Het kan eindeloos worden gerecycled en je kunt er zelf ook een hoop nuttige spullen van maken….of een leuke give away! Toen ik eenmaal aan de knutseltafel zat, bleven de ideeën maar stromen. 5 tips om je verfblikken een tweede leven te geven.

#1 Bloempotten van blik

De zomer staat voor de deur en tuincentra worden overspoeld door bezoekers. Waarom niet je eigen bloempotten maken? Een likje verf of een stofje er omheen en je hebt een uniek model dat niemand anders heeft!

#2 Vaasjes

Ook bloemen vertoeven prima in een huisje van blik. Deze kun je – net als de bloempotten – helemaal naar eigen wens opleuken. Ga je voor een industriële look? Dan is onbeschilderd blik juist leuk!

#3 Een pennenbak of organizer

Wil je je kantoor duurzamer inrichten? Of de tekentafel van de kinderen beter organiseren? Gebruik één of meerdere verfblikken naast elkaar om pennen, potloden, stiften en andere kleine kantoorartikelen te ordenen.

#4 Een cadeauverpakking van blik

Geen cadeaupapier meer? No worries, met een leeg verfblik maak je in een mum van tijd een vrolijke en originele cadeauverpakking. Tip: geef het blik een nieuw label met je felicitatie of persoonlijke boodschap erop.

#5 Een lampenkap

Misschien heb je vroeger in het handvaardigheidlokaal wel eens een eigen lamp in elkaar geknutseld? Een kwestie van een gat boren, het lampje erdoorheen en shinen maar!