De voordelen van een koof met spotjes

De voordelen van een koof met spotjes

De voordelen van een koof met spotjes
De verlichting in je huis is heel belangrijk. Het is immers belangrijk om goed zicht te hebben binnenshuis en daarnaast wordt ook de sfeer voor een belangrijk deel bepaald door de verlichting. Staande verlichting neemt een hoop ruimte in beslag in je huis. Ruimte die je liever hebt voor je meubels. Daarnaast is het belangrijk om te bedenken dat verlichting nooit een mooi geheel plaatje geeft wanneer het staat op de vloer.  Een koof is dan ook een beter idee. Je leest hier meer over een  koof met spotjes.

Verlichting die je kan dimmen
Een koof met spotjes kan je in meerdere vormen kopen. Je kan kiezen voor een koof met verlichting die op één sterkte brandt maar ook voor een koof die je in meerdere sterktes kan instellen. Dat wil zeggen dat je de verlichting kunt dimmen . Verlichting die je kan dimmen oogt wat warmer. Bedenk goed dat sfeerverlichting op sommige punten waar je moet kunnen lezen inhoudt dat er extra verlichting nodig is.

Maak een lichte zone
Een koof hoeft niet alleen bij je raam te worden geplaatst. Je kan er ook voor kiezen om een deel van je kamer te voorzien van een verlaagd plafond waar je een koof van maakt. Op die manier krijg je plaatselijk extra sfeer. Door te werken met plaatmateriaal kan je zelfs een soort dubbel plafond maken waardoor er een aantrekkelijk licht effect ontstaat tussen de koof en het plafond. Een lichte zone in je huis houdt in dat er sprake is van een groot deel indirect licht. Het licht zal daardoor speelser vallen in je huis en je houdt ook hier een hoop ruimte op de grond en op de muur over.