Printer aanschaffen, houd hier rekening mee

printer-aanschaffen

Een goede printer is onmisbaar: thuis en op kantoor. Thuis voldoet een standaard A4 model meestal prima. Op het werk willen we graag gebruik kunnen maken van extra mogelijkheden zoals een scanner, kopieerapparaat, perforator en nietmachine. Waar kun je een printer aanschaffen? Welke soorten, maten en merken zijn er? En waarom is een printer huren beter dan kopen? Alles wat je moet weten!

Een nieuwe printer aanschaffen

Ben je van plan om een nieuwe printer te kopen? Dan kun je online alvast oriënteren en alle gewenste specificaties voor jezelf op een rij zetten. Bekijk het aanbod van bekende merken als HP, Xerox en Canon, maak een lijstje en vergelijk de prijs en kwaliteit. Een printer huren kan ook. Dit is een goed alternatief voor wie toe is aan een nieuwe printer, maar niet direct een flinke investering wil doen. Hiervoor betaal je een vast bedrag per maand, waarbij het onderhoud en de inkt zijn inbegrepen.

Inkjetprinter of laserprinter?

Printers zijn er in uiteenlopende soorten en maten. Inkjetprinters worden het meest gebruikt: zowel thuis, als op kantoor. Dit zijn grafische printers, die prachtig full color resultaat leveren. Laserprinters zijn harde werkers, die iets minder secuur maar wel een stuk sneller te werk gaan. Ze kunnen snel veel afdrukken en zijn hierdoor geschikt voor tekstdocumenten, pakbonnen en ander zwart-wit drukwerk.

Een A4 of A3 printer aanschaffen?

Een A4 printer – de naam zegt het al – drukt af in het bekende A4-formaat. De meeste thuisprinters hebben dit basisformaat. Een A4-tje past twee keer in een A3. Dit type printers wordt gebruikt om op professioneel niveau te af te drukken. Voor bouwtekeningen bijvoorbeeld, productontwerpen en promotiemateriaal. Ook A3 printers zijn er als inkjet- en laserprinter.