Gemeente laten helpen bij je aankoop

Heb jij een sportclub of sportvereniging en zijn er bepaalde aankopen nodig voor het onderhoud van de sportaccommodatie? De BOSA subsidie regeling helpt je op financieel gebied hierin. Denk bijvoorbeeld aan led verlichting dat onmisbaar is en in orde moet zijn. Bij zulk soort investeringen kan je wel een handje hulp gebruiken. Hier lees je meer over wanneer je in aanmerking komt voor de subsidie en wat voor investeringen hiermee mogelijk zijn.

Bouwkosten en onderhoudskosten

Sportaccommodaties kunnen gebruik maken van de BOSA-regeling. Dit staat voor ‘Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties. Deze regeling subsidieert 20% van de bouw- en onderhoudskosten. Als je denkt aan een duurzame investering kan dit zelfs 30% worden. Voor een investering zoals led verlichting is dit ideaal. Je kan subsidie aanvragen vanaf een bedrag van €2500.

Wanneer je in aanmerking komt

Ben je aangesloten bij NOC*NSF en sta je in het Handelsregister? Zo ja, dan is het alleen nog de vraag of door de gemeente er al gebruik wordt gemaakt van de SPUK-regeling en of je een beroepssporter bent. Als dat niet het geval is dan kom je in aanmerking voor de BOSA-regeling.

Wanneer vraag je het aan?

Voor de BOSA-regeling wordt een bepaald bedrag beschikbaar besteld en dit wordt verdeeld onder de aanvragen. Voor 2022 is dit bijvoorbeeld €75,5 miljoen. Het wordt op volgorde van aanvraag verdeeld, dus daarom is het aan te raden om dit op tijd te doen. Als het bedrag waar je subsidie voor aanvraagt hoger is dan €25.000 dan kan het vooraf worden aangevraagd. Als het lager is dan dit bedrag dan kan je dit achteraf aanvragen.

Soorten investeringen

Bij de soort investeringen kan je zoals gezegd denken aan led verlichting. Dit is een grote duurzame investering en daarom kan je dit hier zeker voor aanvragen. Sportverlichting.com helpt je kosteloos bij het voorbereiden en indienen van de BOSA subsidie. Dan weet je zeker dat het goed geregeld wordt. Verder kan je denken aan investeringen die onder bouw- en onderhoudskosten vallen en dat minimaal €2500 bedraagt. Op deze manier draagt de gemeente een steentje bij en kan jouw sportclub of vereniging met alle plezier doortrainen.