Gezonder door het leven gaan

Gezonder door het leven gaan

Stel dat jij of één van je familieleden thuis een ongeluk heeft en je kan hen of jezelf niet de juiste zorgen toedienen. Dat is toch frustrerend niet? Daarom is het belangrijk om het juiste medisch materiaal in huis te hebben om deze vervelende situatie te voorkomen. Over welk materiaal je nu juist moet beschikken, kom je te weten in deze blog.

Steriele verzorgingsset

Een eerste belangrijk deel van materiaal voor thuisverzorging is een steriele verzorgingsset. Hierin zitten standaard steriele kompressen en deppers, ook een pincet. Deze zijn zeer nuttig voor algemene verzorging.

Materiaal voor wondzorg

Wonden zijn één van de meest voorkomende kwaaltjes om thuis te verzorgen. Daarom is het ook handig om goed materiaal in huis te hebben om alle soorten wonden te kunnen verzorgen. De klassieke zaken zoals zelfklevende pleisters en gaasverbanden maken daar uiteraard deel van uit. Die kan je gebruiken om simpele wonden te verzorgen.

Voor iets complexere wonden kan je bijvoorbeeld wondemulsie voorzien. Deze olie kan je gebruiken voor bijvoorbeeld brandwonden, niet-geïnfecteerde wonden of zonnebrand te behandelen en het zorgt voor een hydraterend effect op de wonde.

Daarnaast kan transparante kleeffolie voordelig zijn om toe te voegen aan jouw koffer medisch materiaal. Dit is een transparante film die zorgt dat bacteriën en vloeistoffen niet aan de wonde kunnen en de wonde dus schoon blijft. Aangezien het transparant is kan je de wonde ook altijd inspecteren.

Voor een diepere of complexere wond is een zelfhechtend absorberend hydrocolloïdverband zeer praktisch. Deze moderne techniek maakt dat de wonde snel en mooi aan elkaar hecht en dat het genezingsproces wordt versnelt.

Ontsmetting en reiniging

Kwalitatieve ontsmettings- en reinigingsmiddelen mogen uiteraard niet ontbreken, aangezien dit één van de meest voorkomende handelingen is wanneer je iemand verzorgt. Een desinfecterende spray kan hierbij zeker van pas komen. Bacteriën en virussen worden ermee gedood en wordt vooral gebruikt om wonden mee te verzorgen. Naast een spray kan je ook opteren voor desinfecterende doekjes. Dit formaat kan bijvoorbeeld praktischer zijn voor grotere oppervlakken te ontsmetten of je kan ze ook gebruiken voor het reinigen van de huid.