De nieuwste aanwinst in onze tuin: een blokhut!

De nieuwste aanwinst in onze tuin: een blokhut!

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat we weer kunnen genieten van onze tuin. Ik ben dol op die lange zomeravonden! Lekker met een hapje en een drankje relaxen in de frisse buitenlucht. En sinds kort geniet ik ook extra van het uitzicht. We hebben namelijk een nieuwe aanwinst in onze achtertuin: een blokhut.

Ruimtegebrek

Het begon allemaal met ruimtegebrek. Ik stoorde me aan de grasmaaier, die telkens los in een hoekje van de tuin stond, en ons gereedschap had ook een goede opbergplek nodig. Een stenen schuurtje of een garage vond ik niks. Het moest meer bij onze mooie groene tuin passen.

Voor elke wens een blokhut

Een blokhut leek me wel wat. Niet wetende dat er zoveel verschillende soorten blokhutten zijn, begon ik enthousiast aan mijn zoektocht. Wil je een houten blokhut of één van kunststof? Welke dakbedekking kies je? Moet er ramen en deuren in komen? Enkel glas of dubbel glas?

Onze blokhut

Onze houten blokhut is 2,5 bij 3 meter geworden en op maat gemaakt, met authentieke ramen en rode dakpannen. Het hout kunnen we in de toekomst eventueel nog schilderen, maar voor nu vind ik hem prachtig zo! Een combinatie van een typisch Oostenrijks huisje en een praktische schuur. We hebben er bewust brede deuren in laten zetten, zodat hij ook dienst kan doen als garage.

De beste tuin ever!

Kinderen vinden onze nieuwe blokhut ook geweldig. Neefjes en nichtjes verheugen zich nu al op de logeerweekenden in de zomervakantie. En bijkomend voordeel is dat hij ook de ruimte biedt om een zwembad van 5 bij 2 meter in op te bergen!