De javascript developer: de schaap met vijf poten of de professional van morgen?

javascript-developer-inhuren

Javascript is een programmeertaal dat wordt gebruikt om websites interactief te maken. Er bestaan twee soorten varianten binnen Javascript, namelijk de server side en de client side. Leuk feit is dat de eerste versie van deze programmeertaal al in 1996 werd ontwikkeld. Javascript heeft overigens niets met Java te maken. Javascript wordt voornamelijk voor de front end gebruikt, terwijl Java vooral voor de back end wordt gebruikt. Javascript developer inhuren?

Hoe word je precies een Javascript developer?

Javascript developers hebben vaak een Toegepaste Informatica Bachelor als studie achtergrond. Maar er zijn ook Javascript developers die online cursussen hebben gevolgd om Javascript te leren. De meeste developers stromen dus gewoon door vanuit hun opleiding. Het is daarentegen ook zeker mogelijk om door te stromen vanuit omscholing.

Wat zijn de taken van een Javascript developer?

De taken van een Javascript developer is het implementeren en ontwikkelen van Javascript webapplicaties. Dit wordt regelmatig gedaan in combinatie en samenspraak met opdrachtgevers. Ook verbetert en onderhoudt een Javascript developer applicaties en codes. React, Vue en Angular zijn de meeste gebruikte frameworks voor developers wat de back end kant is van Javascript.

Wat verdien je als een Javascript developer?

Het salaris van een Javascript developer hangt af van opleidingsniveau, ervaring, branche en locatie en andere factoren. Er is een bepaalde salaris indicatie voor Javascript developers te geven. Zo verdienen starters zonder ervaring en met een Bachelor zo tussen de 2100 en 2300 euro per maand. Met een Master is dat tussen de 2300 en 2500 euro per maand. Heb je inmiddels twee tot drie jaar ervaring dan verdien je tussen de 2500 en 3000 per maand. Heb je minimaal vijf jaar ervaring dan is dit tussen de 3000 en 3500 euro per maand.

Wat is het voordelen van programmeren in Javascript?

Eén van de grote voordelen van Javascript is dat het het een visuele programmeertaal is. Dat maakt het erg populair binnen de front end development. De taal is heel fijn om mee te werken en daarnaast wordt de techniek ook nog eens regelmatig van een update voorzien. Eén van de nadelen is dat Javascript developers alleen maar met de front end kant bezig willen zijn. Echter eisen veel organisaties van front end developers dat ze ook werk verrichten aan de back end kant. Dit kan soms een lastig probleem voor beide partijen zijn.