5 tips voor het beste schilderwerk

schilderwerk

Is het tijd om jouw huis weer te voorzien van een nieuwe laag verf of ben jij de huidige kleuren op de muur zat? Dan is het tijd om de kwasten tevoorschijn te halen. Schilderwerk is een klus die je secuur moet uitvoeren. Wanneer je slonzig omgaat met deze taak, zal jouw huis er direct onverzorgd en rommelig uitzien. Daarom zijn er in dit artikel een aantal handige tips op een rijtje gezet die zorgen dat jij helemaal voorbereid begint aan de schilderklussen in en rondom jouw huis.

Een goede voorbereiding
Om te zorgen dat het schilderwerk zo soepel mogelijk verloopt, is het belangrijk om de tijd te nemen om het een en ander voor te bereiden. Trek een dag of middag uit waar je al deze voorbereiding treft. Wanneer het neerkomt op schilderwerk, is een goed begin zeker het halve werk. Zorg ervoor dat alle muren zijn afgetapt, dat lampen op het plafond bedekt zijn met een plastic zak, dat de lichten uit de lamp zijn gehaald en dat de stopcontacten, kozijnen en ramen bedekt zijn. Uiteraard wil je ook de vloer bedekken met de nodige bescherming om te voorkomen dat verfspetters erop komen.

Verwijder zoveel mogelijk spullen die in de weg staan
Ondanks dat je voorafgaand aan het schilderen denkt dat het teveel werk is om meubels weg te sjouwen, is het echt de moeite waard om dit te doen. Door simpelweg zoveel mogelijk onnodig gerij uit de kamer te halen, heb jij het schilderwerk zoveel sneller gedaan. Er zijn namelijk geen onhandige meubels of voorwerpen waar jij tijdens het schilderen rekening mee moet houden. Zelfs deurklinken mogen er af. Dit zijn allemaal factoren die alleen maar het schilderwerk vertragen.

Het netjes maken van de muren
De voorbereidingen zijn nog niet klaar. Voordat jij begint met het verven van een muur, moet je controleren of een muur in een goede staat is. Zie jij deuken, scheurtjes of kleine gaatjes in de muur? Dan moeten deze vooraf opgelost worden. Dit is gelukkig zo gepiept. Maak een aantal foto’s van de deuken die je moet herstellen en laat deze bij de bouwmarkt zien. Het personeel kan je het juiste materiaal aanraden voor de specifieke beschadigingen.

Haal het juiste materiaal in huis
Het is niet gek dat je zoveel mogelijk probeert te bezuinigen wanneer je taken in het huis uitvoert. Maar, wanneer het neerkomt op schilderwerk, wil je niet bezuinigen op goed materiaal. Wees bereid om goede kwasten te kopen, om kwalitatieve rollers in huis te halen en om te kiezen voor de juiste verf. Goedkope verf brokkelt namelijk snel van de muur af, geeft snel scheuren en kan zelfs binnen enkele jaren verkleuren.